dinsdag 17 november 2015

Na al die jaren…


Al jarenlang heb ik het vaste voornemen om de VOGIN-cursus over zoeken én vinden van informatie te volgen.
Bezettingsproblemen en in mindere mate budgettaire afwegingen weerhielden mij hier lang van.
Maar deze keer heb ik alles goed geregeld en kan het eindelijk gebeuren.
Ik heb er zin in!
Dan gebeurt vanochtend precies waar ik bang voor was. Exact om 8 uur gaat de telefoon… en jawel hoor, een zieke collega aan de lijn. Mijn angstdroom lijkt na al die jaren uitstel toch nog uit te komen.
Het zal me toch niet gebeuren dat ik op het laatste moment toch verstek moet laten gaan?
Straks maar even snel overleggen met de andere collega’s of zij een dienst willen ruilen om zo het probleem op te lossen.
De komende dagen in Wageningen hoop ik vooral te leren om meer gestructureerd te zoeken. Voor mijn gevoel ontstaat de structuur voor mij namelijk meestal pas tijdens het zoekproces en naar mijn idee zou het veel tijd en moeite schelen als ik in staat zou zijn om de zoekstructuur op een eerder moment aan te brengen.
Daarnaast vind ik zoeken én vinden bevredigend, maar vooral erg leuk. Ik ben niet zo van de tegenwoordig onontkoombare passie, maar dit komt aardig in de buurt.
Ook privé zit ik bij wijze van spreken altijd met mijn telefoon in de aanslag om alle vragen die opkomen direct op te kunnen zoeken.
Kortom, ik ga deze cursus zeker niet als een straf ervaren!

Toine

2 opmerkingen:

  1. Fijn dat het (toch) gelukt is om erbij te zijn!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dit soort doemscenario's herken ik zeker. En net als jij, Toine, wil ik graag mensen van dienst zijn. Volgens mij een belangrijk kenmerk van de informatiespecialist. We gaan hier leren om dat nog beter te doen.

    BeantwoordenVerwijderen