dinsdag 19 november 2013

Terug in de Wageningse "schoolbanken"

Met een soort van deja vu gevoel zit ik nu hier in Wageningen bij de VOGIN cursus over/voor informatievaardigheden met de Wageningse sterflats weer als vertrouwd uitzicht van mijn schooljaren. Middelbare school en studie ineen zo lijkt het wel, decor van het eerste en inhoud van de tweede :)

Tot dusver is het inhoudelijk ook vooral een feest van herkenning vanuit de IDM-jaren ... bronnen, databases, catalogi, thesaurus, zoekmachines, trefwoorden, het World Wide Web ...
Dagelijkse kost op zich voor een informatiespecialist maar ik merk na deze eerste ochtend al dat het goed is om weer eens puur met de materie van informatievaardigheden bezig te zijn. De blik wordt door je dagelijkse werk en focus toch behoorlijk 'gefilterd' terwijl het zeker in een functie als informatiespecialist goed is om met zo ruim mogelijke blik te zoeken.

Na een paar uurtjes "VOGIN" begint mijn gefocuste pensioenblik zich gelukkig alweer verder te openen en mogelijkheden te zien voor straks weer terug in de eigen omgeving, dat beloofd wat voor de komende dagen. Ik kijk er in ieder geval naar uit!

Henriëtte

1 opmerking:

  1. Mijn eerste reactie was: jij bent veeeel te jong voor een 'pensioenblik', totdat ik me jouw werkterrein herinnerde....
    Ik hoop dat jouw kennis en inzicht kan bijdragen aan een goede ontwikkeling van de pensioenen die jullie beheren.

    BeantwoordenVerwijderen