donderdag 4 juni 2009

Goed voornemen: uitbreiding zoekvaardigheden

Als je - zoals ik negen maanden geleden - als informatiespecialist op kop in een totaal nieuw vakgebied gestort wordt (defensie), word je doorlopend geconfronteerd met onbekende termen en zoekvragen waar je niet direct iets mee kunt. Aanvullen van achtergrondkennis doe ik door mijn collega's (docenten, maar ook studenten) uit te vragen over hun vakgebied en taken en door af en toe eens bij de lessen te gaan zitten. Erg leuk overigens.


Maar bij het oplossen van zoekvragen zijn mijn mogelijkheden na het raadplegen van de diverse ter beschikking zijnde databases en catalogi min of meer uitgeput. Als er dan naar mijn mening nog geen bevredigend antwoord voorhanden is, is Google nog wel een optie, maar er is online vast meer tussen hemel en aarde! Een goed voornemen al direct nadat ik bij defensie in dienst kwam was het uitbreiden van mijn zoekvaardigheden. Na het volgen van cursus hoop ik mijn meer trucs in de vingers te hebben om sneller aan goede informatie voor de aanvragers te komen.


Aangezien ook de alertmogelijkheden aan bod komen in het programma, is dat leuk meegenomen, daar ik de dienstverlening van de bibliotheek (http://www.nlda.nl/, onder 'bibliotheek NLDA', daarna 'Bibliotheek IDL - Den Haag') in dat opzicht graag wil uitbreiden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten